Tips & Tricks för Pyssel & Knåp

Papier-maché är väldigt enkelt och roligt att tillverka saker i och även ett billigt nöje. Man behöver inte mycket annat ät mjöl, tapetlim, vatten och tidningspapper. Som grund är det lätt att använda ballonger, utklippta kartongbitar i olika former eller en gjuten form. Det går även lekande lätt att fästa två olika former vid varandra med papier-maché för att få till unika former. Efter att man blandat ihop mjölet med vattnet och tapetlimmet och rivit tidningarna i remsor så är det bara att börja doppa remsorna och sedan fästa dom vid grundformen. En ballong, med fem utklippta ägghållare från en äggkartong kan på ett snyggt vis bli en gris med piprensarknorr. Efter att din kreation torkat över natten så är ytan hård och tålig och då kan man sätta lite färg på skapelsen för att göra den extra fin. Med andra ord så papier-maché en liten aktivitet som går att få ut nöje ur flera dagar i följd.

Gör roliga bokmärken

Roliga bokmärken går att göra utav vanliga stora gem och lera så som cernit eller fimolera. Det går snabbt och enkelt att göra en liten kula utav den färgade leran, trycka fast det på överdelen utav gemet och se till att det sitter stadigt. Efter det så är det bara att forma efter behag, med en enkel virknål så går det att göra vackra detaljer i leran och kombinera olika färger går alldeles utmärkt för att göra små figurer och filurer. När man är nöjd med sina små konstverk så lägger man dom på en ugnsplåt med bakplåtspapper och följer instruktionerna för tid och värme på lerförpackningen. Efter att dom svalnat så har man nu ett helt gäng roliga små gem vilka går att använda som bokmärken, hålla ihop papper eller bara se lustiga ut.

En annan väldigt enkel och rolig aktivitet för dom med små barn vilka är i pysslartagen kan vara att dekorera blomkrukor. Det går lika bra med hobbyfärg som att klippa och klistra med mossgummi. Det senare ger krukorna en smått tredimensionell yta och självklart går det utmärkt att blanda mellan målarfärg och mossgummi. Varför inte göra en blå fin himmel i färg, med moln och solen i mossgummi?

Påsken är en riktig pysselhögtid

Påsk är en riktigt pysselhögtid och vad är då inte mer passande än att göra några små påskkycklingar? Allt man behöver är några korkar, vilka går att köpa antingen i närmaste hobbyaffär eller om det finns några liggande hemma efter nyårschampagnen. Vidare så behövs hobbyfärg, exempelvis kycklinggul, lite orange papper och några fjädrar. Börja med att måla korkarna gula, gärna i två lager då kork suger åt sig färg väldigt effektivt. En svart märkpenna fungerar utmärkt till att måla dit ögon eller doppa en grillpinne i svart hobbyfärg för att få dom helt runda. Vidare så kan man vika det orangea papperet på mitten och sedan klippa ut små trianglar vid vikningspunkten för att snabbt få till små söta näbbar vilka limmas fast på korkarna, strax under ögonen. Som pricken över i:et så ansar vi och klipper till fjädrarna och dopar dom i lite lim och klistrar fast dom baktill på koren för en fin liten stjärtfjäder. Det går även att klippa mindre fjädrar och limma fast dom vid sidorna för att få till små vingar.