Bygg ett snyggt pokerbord

Till att börja med så måste du vara händig för att bygga ett eget pokerbord som blir snyggt. Om du får höra att alla kan göra det här så ska du ta det med en nypa salt. Tänk tillbaka på träslöjden. Kunde alla göra en snygg smörkniv? Nej, det var inte alla som lyckades i enlighet med instruktionerna. Om du var en av de som inte orkade hålla på med sandpapper i all evinnerlighet så ska du veta att pokerbordet kommer att kräva samma ihärdighet som träslöjdsläraren krävde. Så sak nummer ett som du kommer att behöva för att det ska bli ett snyggt bord är tålamod.

Material av god kvalitet

Första steget mot att kunna fylla fredagskvällarna med spelunderhållning i goda vänners lag är att välja ut rätt material till ditt pokerbord. För att det ska bli snyggt så måste du använda dig av material som håller hög kvalitet. Att försöka fuska med plast istället för att skaffa bra plywood av björk är inte att rekommendera. Du bör också tänka på hur bordet kommer att klara användning. Om benen inte är stadiga och bordsplattan alltför tunn så finns risken för att det hela faller samman under pokerturneringen. Det du kan göra är att undvika själva konstruktionen av bordet genom att köpa underredet färdigt.

Pokerbord

Det går rentav att köpa ett billigare bord. Kanske hittar du något på loppis. Så länge som det är stabilt så kan du bygga vidare med en ny bordsplatta som har rätt form. Den bör du skära ut ur trä som håller hög kvalitet. Välj eventuellt ett bord som har fällbara ben. Det är lättare att plocka undan och förvara när du inte kommer att erbjuda pokerturneringar hemma hos dig.

Lädret som ska sitta över skumgummit

Det här är en bit där man kan få öva lite för att det ska bli snyggt. Du kommer ju att behöva klä skumgummiskenan som sitter längs bordets kant med ett bra material. Det kan fungera fint med konstläder som ser ut som läder men är lätt att sköta och billigare. Om du använder konstläder eller plastmaterial att slå in skumgummiborden med så bör du ha rökfria pokerspel. Om någon kommer åt plasten med ett tänt rökdon så kommer den att smälta och då ser det inte bra ut!

När du har fäst skumgummi så är det dags att lägga på lädret eller det tyg som du har valt. Du kan fästa det med häftpistol eller lim. Här bör du välja en teknik som säkrar att själva fästningen inte kommer att synas. Du vill få en jämn kant som är behagliga att luta sig mot då man spelar. Det innebär att du måste sträcka tyget över skumgummit på ett perfekt sätt. Testa lite innan lim eller häftpistol blandas in i leken. Blir det fel så måste du använda nytt material och det kan bli dyrt.

En snygg layout på bordet

Om du är ute efter ett riktigt snyggt bord som ser professionellt ut så kan du även behöva investera lite i en bordsduk. Man kan beställa färdiga dukar online och dessa är enkla att fästa så länge som storleken stämmer överens med ditt bord. Det går förstås också att skapa denna duk själv genom att måla på ett grönt tyg. Om du ska göra det så måste du använda rätt tyg och rätt färg. Dessutom så är det ju viktigt att du målar snyggt och rakt. Annars kommer det inte att se bra ut.

Det finns de som väljer att måla bordsskivan i grönt men det blir inte samma sak som att ha filt på bordet. Vill du få en äkta pokerkänsla så är den gröna filten ett bättre alternativ. Men om du ska måla själv så kan det bli snyggare att måla direkt på trä.

Se filmer online

Innan du börjar bygga ditt pokerbord så bör du dra nytta av filmer som finns online. Du kan se hur andra har byggt sina bord och hur det blev. Det här är mycket god förberedelse och något som kan leda till att ditt bord faktiskt blir så mycket snyggare än vad det hade blivit om du bara gått efter en skriftlig manual.