Smart Förvaring

Det finns väldigt mycket som man kan göra med gamla ting, men ofta så samlar man på sig alldeles för mycket grejer i hemmet och lådor flödar över. Men som tur är så finns det väldigt mycket som man kan göra utav gamla saker, exempelvis hemliga förvaringslådor! För även om det är kul att behålla alla möjliga små grejer, så blir det väldigt plottrigt i hemmet efter ett tag och att ha en massa lådor överallt är inte det mest fantastiska sättet att inreda på, så varför inte göra en hemlig förvaringslåda som lätt döljer sig i bokhyllan?

Enkelt och smart

Allt man behöver är några gamla böcker, en liten låda eller blomkruka och lite jävlar anamma för att få ihop det. Mät först lådan eller blomkrukan som du önskar att använda och se till att du har tillräckligt många böcker för att ryggarna i bredd skall kunna dölja den. Kolla även så att den faktiskt går in i bokhyllan. Skär sedan loss det antal bokryggar som du behöver och limma fast dom på en kartongskiva eller liknande. Var dock noga med att dom två bokryggar som sitter längst till höger och vänster bibehåller sin fram – respektive baksida beroende på placering. Detta gör så att bakifrån ser det ut som det bara är ett gäng böcker som står där och inte ett ihålligt utrymme. Fäst sedan lådan eller blomkrukan i det ihåliga utrymmet med lim eller dubbelhäftande tejp, låt torka över natten. Voíla, nu har du ett semihemligt förvaringsutrymme i bokhyllan som smälter väl in bland resten utav din lektyr, samtidigt som du har ett snitsigt förvaringsutrymme att nyttja efter behov! Eller varför inte sätta en blomma däri och få en riktigt snitsig blomkruka som både står ut och smälter in i hemmet.

Smart hängare till örhängen

Har du funderingar på hur du skall få plats med alla dina örhängen? Den vanligaste lösningen är ju att packa ner dom i ett smyckeskrin (eller varför inte din fantastiska gömda förvaringslåda i bokhyllan?) men att hålla på och plocka i en massa lådor är inte det roligaste när man försöker piffa upp sig på kvällen för lite galej på stan. Man vill ju gärna kunna titta på dom och kunna välja utan att dom fastnar i varandra titt som tätt, ramlar ur lådan eller helt enkelt gömmer sig i ett hörn. Så varför inte bara ta en helt vanlig klädhängare i trä, går att köpa billigt i affärer så som Claes Ohlson eller Ikea, ta lite skruvbara krokar och skruva fast dom i botten utav klädhängaren. Hela processen tar inte mer än en tio minuter och du har snabbt och effektivt en snygg hängare till dina större eller längre örhängen. Man får lätt plats med omkring en 18 – 20 krokar på en klädhängare och hänger du örhängena i par så har du snart en härlig kollektion att lätt välja mellan.

Ett annat snabbt litet pyssel och knåp tips är att fönsterbrädor som inte döljs bakom möbler eller har element under sig lätt har plats för lite klädkrokar eller en hållare under sig. Vips så finns det ett helt förvaringsutrymme att hänga handdukar, blöta strumpor eller utsmyckningar på under fönstret.