De kändaste karaktärerna vi kan hitta från Onlinespel

Att många har börjat experimentera med att göra både filmer och serier utifrån en spelvärld är inget nytt. Vi har sett det göras redan innan det egentligen fanns tekniken till det och dessa filmerna floppade väldigt snabbt.

Men nu har tekniken börjat komma ifatt vad som egentligen var den huvudsakliga visionen så har vi börjat se stora spelfigurer komma fram mer och mer, i både filmer, reklamer och tv-serier.

I denna artikeln så kommer vi göra en genomgång på vilka kända figurer som härstammar från ett speluniversum.

Tracer från Overwatch

Overwatch är Blizzards nyaste spel när det kommer till online moba/fps-spel. Här kan du hoppa in i rollen av olika karaktärer och möta dina fiender på olika slags slagfält. Genom att ha olika typer av egenskaper så hjälper du dina medspelare eller tar ner dina motspelare med kraft. Detta gör att ditt val är väldigt unikt och du måste lära dig när du ska använda dina egenskaper.

Tracer är en dem mest välkända spelkaraktärerna man kan vara i Overwatch och har länge varit på omslaget till spelet. Denna karaktären har gjort sig stor genom att dyka upp i olika inslag på både tv-serier och i filmen Ready Player One. Detta har gjort så att även om du inte vet om det så har du sett denna spelkaraktär.

World of Warcraft

world of warcraft

Återigen ett Blizzard-spel som gjort sig välkommen på den vita duken i form av en egen film. Blizzard är kända för att göra sina historier bakom spelen väldigt kluriga och väldigt spännande. Det fick de stora regissörerna i Hollywood att öppna upp ögonen för dem och göra om denna historia till en film. Här kommer de två lägren The Horde och The Alliance kämpa mot varandra för att bevisa vem som styr världen och för att äntligen få fred. Men det är inte alltid lätt när man ska handskas med figurer så som Anduin, Medivh, Kadghar och Gul´dan.

Kända spelfigurer har ökat intresset för vadslagning på spel

När det kommer till att produktplacera sina välkända spelfigurer så är det många företag som verkligen satt huvudet på spiken. Man har sett en konstant ökning av vadslagningar på de olika ligorna när det kommer till onlinespel ju mer karaktärer man slänger ut i de stora filmerna.

Kollar vi bara på spelmarknaden idag så kan vi se att de flesta stora spelbolagen har tagit med någon form av E-sport som en kategori just av denna anledningen. Människor har börjat bli mer och mer intresserade av att följa denna typen av sport vilket har gjort att man riskerar att hamna efter på marknaden om man inte inkluderar E-sport.

Vi kommer se en ökning av spelfigurer ju mer tekniken utvecklas

Att vi nu påbörjat en era av att göra spelfilmer så kan vi räkna med att det finns många som kommer ta efter denna typen av koncept. Detta gör att succéspel så som World of Warcraft kommer få en uppföljare och andra spel med en djupare historia kommer så småningom också få plats på den vita duken.